Je bent nu hier Splashtours Rotterdam > Veiligheid & Toegankelijkheid

Veiligheid & Toegankelijkheid

Het veiligheidsaspect is de rode draad in de bedrijfsvoering van Splashtours, de veiligheid van Splashtours is een voorwaarde voor de continuïteit van het bedrijf. De amfibie is goedgekeurd door de Nederlandse Scheepvaart Inspectie, voorzien van certificaten van Lloyds en de Rijksdienst voor Wegverkeer.

De amfibie is uitgerust met alle benodigde veiligheidsvoorwaarden. De bemanning van Splashtours is opgeleid tot bedrijfshulpverlener. Deze opleiding bestaat uit brand bestrijding, ontruimingen, reanimatie en eerste hulp bij ongelukken. Daarnaast krijgt de bemanning steeds bijscholingen om ten alle tijden de passagiers in veiligheid te brengen.

veiligheidBehalve dat Splashtours zelf veel moeite in de veiligheid stopt, zijn er natuurlijk tal van eisen en wetten waaraan Splashtours moet voldoen, hieronder een aantal vereisten.

  • Regels voor de buschauffeur
  • Regels voor de busondernemer
  • Regels voor de bus
  • Regels scheepvaartinspectie

 

Toegankelijkheid / mindervalide

De Splashtours bus is helaas niet rolstoelvriendelijk. Om de bus te betreden moet u in staat zijn om een trap (met touwleuning) op te gaan met ongeveer tien treden. Er is een matroos aanwezig die u hiermee kunt helpen. Indien iemand niet zelfstandig de bus in kan, kan de tour helaas niet doorgaan voor deze persoon. De mobiliteit van onze gasten is een belangrijk onderdeel van het veiligheidsprotocol.

Rolstoelen en rollators kunnen veilig worden gestald aan boord van de Zwarte Zwaan, recht tegenover de opstapplaats van Splashtours, op de Parkhaven 9.