Je bent nu hier Splashtours Rotterdam > Splashtours bus

Splashtours bus

De Splashtours bus inzetten als toeristische attractie in Rotterdam. De ultieme rondrit over land en water met als hoogtepunt de SPLASH in de rivier. Dit idee is het begin van een avontuur waarin drie ondernemers besluiten om hun ambities te pionieren. Aanvankelijk is de mogelijkheid bekeken om een bestaand voertuig te restaureren of een nieuwe amfibiebus aan te schaffen. Uiteindelijk bleek dat deze opties niet aan de hoge standaard, van zowel de ondernemers als de regelgeving, op het gebied van veiligheid konden voldoen. Besloten werd zelf aan de slag te gaan met de bouw van een amfibie voertuig.

Na een ontwikkeling van ruim drie jaar, die op de voet wordt gevolgd door de internationale media, zijn de ondernemers klaar om hun product aan de wereld te presenteren. Op 13 maart 2010 is de eerste officiële tour door Rotterdam. Splashtours is nu volledig Europees gecertificeerd en gekeurd door zowel de RDW als de scheepvaartinspectie. De ondernemers van Splashtours zijn trots op hun papieren.

De Splashtours-amfibiebus is uniek: het is het enige voertuig ter wereld dat volledig gecertificeerd is en als volwaardige bus de weg op en als zeewaardig schip het water in mag. Het voertuig biedt plaats aan maximaal 43 passagiers en is gebouwd met het oog op comfort en veiligheid.

De skyline van Rotterdam zou niet meer compleet zijn zonder knalgele amfibiebus. Of je hem nu ziet rijden bij de kubuswoningen of varen op de maas: Splashtours is thuis in Rotterdam. Voor de Rotterdammers is het plaatje van een varende bus al vertrouwd geworden. De vele toeristen en dagjesmensen blijven hun ogen echter uitkijken wanneer ze de amfibiebus zien passeren.

Let op! De amfibiebus is geen gewone bus. Voorzieningen die in een ‘gewone’ bus wel vaak voorhanden zijn, heeft de Splashtours-bus helaas niet. Er is geen toilet beschikbaar aan boord van de bus en er is alleen ruimte voor één stuk handbagage per persoon. De bus is helaas niet rolstoelvriendelijk en ook niet toegankelijk voor dieren.

Mulder Innova BV
“Gedreven door passie voor innovatie heeft Mulder Innova in samenwerking met Splashtours een nieuw TourGuide-systeem ontwikkeld. Een systeem dat zich perfect laat aanpassen aan de wensen van Splashtours en haar passagiers, zodat Splashtours u een onvergetelijke ervaring kan bieden. “